Hakkımızda

1954 yılında James Mc Lamore ve David Edgerton tarafından Amerika Birleşik Devletleri – Miami’de kurulan ve dünyanın en büyük fast food zincirlerinden biri olan Burger King, en büyük özelliği “Alevde Izgara” konsepti ve bu konseptin en popüler burgeri Whopper ilk kez 1957 yılında satışa sunmuştur.


Türkiye’deki faaliyetlerine ise 1995 yılında ATA Grubu'na bağlı TAB Gıda Sanayi A.Ş. bünyesine katılmasıyla başlayan Burger King, kısa sürede restoran zincirlerinin halkalarını çoğaltarak vazgeçilmez lezzetlerin adresi olmuştur. Türkiye'de de hızlı servis sektörünün lider kuruluşlarından biri olan Burger King, bugün 500'den fazla restoranı ile lezzet düşkünlerine hizmet vermektedir.

Dünya genelinde 78 ülkede 12.400 restoranı ile hizmet veren Burger King rakiplerinden yüksek kalite standartlarına, temizliğe, çevre uyumuna ve lezzete verdiği önemle ayrılmaktadır.

TAB Gıda bünyesindeki Burger King; Afrika, Avrupa ve Orta Doğu Bölgesi’nde “En Hızlı Büyüyen Ülke” , 1.500 Burger King Franchisee arasında “En Hızlı Gelişim” ödüllerine layık görülürken, gizli müşteri araştırmalarında da “Serviste Mükemmellik” ödüllerinin sahibi olmuştur. Sayısız ödüller alan Burger King, Mediacat ve Ipsos KMG araştırması sonuçlarına göre Fast-Food kategorisinde “2011 Türkiye’nin Lovemark’ı” ve “Türkiye’nin En Samimi Markası” seçilmiştir.

Müşterileri ile olan güçlü bağı kazandığı ödüllerle de tescillemeye devam eden Burger King, Mediacat ve Ipsos KMG araştırmaları sonucuna göre fast food kategorisinde 2012 yılında da Türkiye’nin en sevilen markası(Türkiye’nin Lovemark’ı) ödülünü almıştır.

2011 yılında “Monopoly Çılgınlığı Burger King’de” kampanyası ile İnteraktif Pazarlama Zirvesi’nde (İPZ) “En İyi Mobil Pazarlama Kampanyası” , Digital Age Yaratıcılık Ödüllerinde “En Yaratıcı Mobil Kampanyalar” ve Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği (DPİD) Ödülleri’nde üçüncülük ödüllerini almıştır. Burger King Türkiye, Taksim ve Beyoğlu restoranları ile Beyaz Zambak ödülüne de layık görülmüştür.

Kurulduğu günden bu yana, dünya çapında uyguladığı yüksek kalite ve hijyen standardına, çevre uyumlu ve doğaya saygılı üretime, zengin lezzetli ürün çeşidini geliştirmeye ve sürekli eğitime verdiği önem, Burger King'in bugünkü başarısındaki en önemli rolü oynamaktadır.